למה זה חשוב ?
אחת הבעיות הגדולות שעומדות בפני יצואנים ישראלים הוא העדר מוניטין וותק. בהי-טק מקבלי החלטה יחששו לרכוש מחברה ישראלית קטנה, צעירה ולא ידועה, גם אם הטכנולוגיה שלה מתקדמת. בעבר הרחוק היה נהוג להשתמש במשפט “מעולם לא פיטרו את הקניין שבחר ביבמ” בהקשר זה. חברות לא ידועות צריכות להשקיע מאמצים רבים כדי שישימו אליהן לב, כל זאת במשאבים מוגבלים. מתודולוגיה מתאימה לכך היא להפוך את החברה, מנהל או צוות בחברה ל – Thought Leader בתחום העיסוק של החברה.
Thought Leaderמה זה ?
Thought Leader הוא גורם שזוכה להכרה מהסביבה העסקית כמומחה בבעיה, נושא או, תחום עיסוק בזירה הרלבנטית.
ברגע שהפכת למומחה בעיני הסביבה העסקית לגודל החברה או לוותק כבר אין כמעט משמעות. מוניטין של מומחיות לא מושג ע”י פרסום (יקר) אלא הוא תוצאה של מה שאחרים אומרים עליך. אנשים ידברו עליך אם תספק להם ערך. ברגע שתהפוך למומחה חברות אחרות ישחרו למוצא פיך, עיתונאים יצטטו אותך, אנליסטים יתקשרו כדי לשמוע חוות דעתך ואתרי אינטרנט ישימו לינק לאתר שלך.
איך הופכים ל – Thought Leader?
1. הגדר תחום עיסוק צר
מכיוון שאנו עוסקים בחברות קטנות השלב הראשון הוא להגדיר גבולות גזרה של התחום בו אנו שואפים להפוך ל – Thought Leader. הגזרה חייבת להיות צרה, זו יכולה אפילו להיות בעיה ספציפית נקודתית בה החברה שלך מתמחה.
2. היה נדיב ושתף אחרים בידע שלך
פה ההמלצה היא במישור הפסיכולוגי, חברות ישראליות חוששות לשתף אחרים בידע שלהן. מהניסיון שלי חשש זה הוא מוגזם. רוב הידע קיים בלאו הכי וניתן להגיע אליו, העובדה שאתה מרכז, עורך, מנתח ומגיש אותו לא פוגע בך אלא תורם לך.
3. יצר תוכן
הידע קיים בחברה שלך (לפחות כך אני מקווה), תרגם את הידע הזה למוצרי תוכן כתובים, אודיו ווידאו.
כל מוצרי התוכן אסור שיהיו מכירתיים, האוריינטציה שלהם היא להיות רלבנטיים, לספק ערך, תועלת לקורא בפורמט ידידותי.
4. צור נוכחות בולטת ברשת
כתוב בלוג, בנה הרצאות וידאו קצרות (5-10 דקות והעלה אותן ליוטיוב), הקם קבוצות בלינקדאין.
5. הפץ את התוכן בערוצים ומדיות רבים ככל האפשר
אנשים שונים אוהבים לצרוך תוכן באופנים שונים. לפיכך ניתן וחשוב למחזר תוכן. White papers מורחבים שהופכים ל – Ebooks, להרצאה בוידיאו או באודיו וכיו”ב
6. עבוד עם העיתונות
זהה עשרים עיתונאים, בלוגרים ועורכים שמכסים את התחום בו אתה פועל.
בנה איתם מערכות יחסים ע”י כך שאתה מספק להם מידע, תוכן, סיפור מעניין.
7. דבר בפורומים מקצועיים, תערוכות, כנסים מקצועיים, פנלים וכיו”ב
חפש והוצא לפועל הזדמנויות לדבר בציבור.
8. מחויבות ומשמעת
אם החלטת להפוך ל – Thought Leader היצמד לתוכנית יצור תוכן עם לוחות זמנים. בניית קהילה שמקשיבה לך לוקח זמן, יצור תוכן ספוראדי לא יביא לתוצאות הרצויות.
כמה מאמץ זה דורש מהארגון ?
כמי שיזם והקים פעילויות אלו, מסתבר שפעילות מסוג זה לא דורשת משאבים יוצאי דופן. אם תפעיל קבלני משנה (בתוך או מחוץ לחברה) שיעזרו לך בכתיבה, באיתור חומר באינטרנט, בהפצת החומר וכיו”ב תוכל במקביל למלא את כל תפקידיך בחברה.
מיכאל גלי
0546540402
Comments