top of page

מגזין השיווק הבינלאומי

איך לחולל שינוי? חמש שאלות שיעזרו לכם לחשוב אסטרטגיה… ולשפר את הפעילות שלכם

רובנו עסוקים מאוד, עסוקים מדי, עובדים המון שעות כל יום ולכן אין לנו זמן לחשוב.

עצרו רגע לחשוב  ובצעו sanity check לארגון שלכם, למחלקה עליה אתם אחראים, לאסטרטגיה שלכם.

כדי לחשוב מנהלים חייבים פנאי ושקט. זה עניין של החלטה ושל סדרי עדיפויות. ביל גייטס נהג לקחת שבוע חופש אחת לחצי שנה כדי להתנתק מלחצי השוטף ולחשוב. גם וורן באפט תמיד מדגיש בראיונות את החשיבות בלהתנתק מהיום יום.

אספתי חמש שאלות שיעזרו לכם לחשוב בצורה ממוקדת יותר כאמצעי לשפר החלטות.

מה לא מתאים?

אם אתם מסתכלים על כל הפעילויות שאתם אחראים עליהם, האם ביחד הם “עושות שכל”. יתכן שכל פעילות כשלעצמה נכונה ומוצדקת, אך האם השלם (כל קווי המוצרים, כל סוגי הלקוחות בהם אתם מטפלים, כל השווקים בהם אתם פועלים) גדול מסכום חלקיו. אם אתם לא מצליחים לנמק לעצמכם את הסינרגיה, כנראה שהיא לא קיימת.

רוב החברות בוחרות בשיווק בינלאומי באסטרטגיה של פיזור מאמצים בין מספר גדול של שווקים. כאשר דנים בכך לעומק, אין בכך סינרגיה ומסתבר שהקצאת המשאבים לשוק אחד או למספר קטן של שווקים תביא לתוצאות טובות יותר.

מה, גורם חיצוני, לא מעורב, היה עושה במצב הקיים?

איך היה מחליט גורם חיצוני שמנותק אמוציונאלית (לא כמונו) ממוצרים שאבד עליהם הכלח, מעובדים לא אפקטיביים, משווקים (מבטיחים?) שלא מתרוממים כבר שנים, מלקוחות “אסטרטגיים” שאנו מפסידים כסף איתם כבר שנים. האם היה הגורם החיצוני מזהה אצלנו מחויבות לנושאים לעיל ללא שום הצדקה?

האם המבנה הארגוני בחברה, התפקידים והמיומנויות משרתים את האסטרטגיה?

החלטתם אסטרטגית לדוגמא לצאת לשיווק בינלאומי, החלטתם להפוך לחברה דיגיטלית, את המוצר הפיזי שלכם הפכתם לשירות דיגיטלי (ספרים להוראת מדעים, ערכה ללימוד שפות, חברה לייצור מדחנים שפתחה אפליקציה לתשלום עבור חניה…), החלטתם להתמקד בשוק הסיני…האם המבנה הארגוני, התפקידים והמיומנויות הקיימים משרתים את האסטרטגיה החדשה או את הנסיבות שהשתנו?

למה? האם אנחנו יכולים לנמק לעצמנו למה אנחנו פועלים בצורה הזו?

כשאני שואל שאלה זו חברות, התשובה השכיחה היא “כך אנו עושים זאת כבר הרבה זמן”.לחלק מהמנהלים אין תשובה טובה יותר. בהרבה מקרים מסתבר שאפשר לעשות זאת הרבה יותר טוב אחרת.

בדרך כלל פרקטיקות הוגדרו מסיבות מוצדקות, עם הזמן הנסיבות השתנו, אך חברות ממשיכות לעבוד על פי אותן פרקטיקות מכוח האינרציה. נסו לנמק לעצמכם למה אתם עובדים כך? ברוב המקרים אם אין לכם נימוקים טובים יש סיכויי רב שניתן לעשות זאת אחרת, טוב יותר.

מה תהיינה התוצאות ארוכות הטווח של שינוי האסטרטגיה שלכם?

זו שאלה שקשה לענות עליה אך חשוב מאוד להמשיך ולהתאמץ לענות עליה, גם אם התשובה אינה מדידה בהכרח. זו מהות האסטרטגיה, קבלת החלטות מורכבות, שיש להן השלכות ארוכות טווח,  בסביבה של אי ודאות.

מיכאל גלי, 0546540402, gallyconsult@gmail.com

עקבו אחריי והישארו מעודכנים עם מתודולוגיות, פרקטיקות, וטיפים בשיווק ובמכירות בעולם

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Michael Gally

הרצאות, הדרכות ואימון מנהלים

כיצד להצליח בחדירה לשוק חדש? כיצד גם חברה ישראלית קטנה יכולה לסגור עסקה עם חברה גדולה בחו“ל? איך מקימים מערך לידים אפקטיבי? איך מאתרים שותפים עסקיים בחו“ל?
לרשותכם מגוון הרצאות בנושאי שיווק, מכירות ופיתוח עסקי בינלאומי מותאמות לצרכיכם.

 
 
bottom of page